Menü
Bezár ×

Herczeg Ágnes borexpert

Herczeg Ágnes nemzetközi szinten is elismert borszakértő, és tanácsadó. Közgazdászként, nemzetközi szakon végzett, 2000 óta foglalkozik aktívan borokkal. 2010-ben szerezte meg Londonban a WSET Diplomáját, és még ebben az évben megszerezte a WSET Certified Educator címet, majd 2011-ben a Fine and Rare Wine Specialist címet is. 2016 óta szőlész-borász végzettséggel is rendelkezik. 2015-ben megkapta az Év női vállalkozója címet, és 2018-ban TEDx előadóként is debütált. 2019-ben a londoni IWSC és WSET Future 50 díjának nyertese, így a világ 31 legnagyobb potenciállal rendelkező borszakértőjének egyikévé választották.

Ágnes 2007-ben alapította tanácsadó cégét, ügyfelei között van például a Lidl Magyarország is, amelynek borstratégiai tanácsadója, és márkanagykövete, de borstratégiai tanácsadója a Danubius Hotels-nek, és több magyar és külföldi borászatnak is. Rendszeres előadója hazai és nemzetközi konferenciáknak, céges rendezvényeknek. A Metropolitan Egyetem oktatója, és az egyetem Magisztrátusának a tagja. A Decanter World Wine Award, és az International Wine Challenge, Bacchus Wine International Challenge nemzetközi borversenyek bírálója.

Téma: Ha ősz, akkor szüret, ha szüret, akkor bor. Herczeg Ágnesről azt mondják borberkekben: viharban is jó. De mit is jelent ez? Kiderül a beszélgetésünkben, ahogyan is, hogyan lett belőle – nagyon fiatalon és nőként – egy jelentős pincészet vezérigazgatója. Megkérdezem: mekkora felelősséggel jár, hogy a LIDL borszakértőjeként a hazai borexport harminc százalékára van hatással. Kiderül, miért remek csapatépítés egy különleges borkóstoló és az is, hogy került a kínai piacra Ágnes boros könyve