Menü
Bezár ×

Rakonczay Gábor, többszörös világrekorder, óceán-átszelő magyar evezős és kenus

Rakonczay Gábor, kétszeres Guinness világrekorder és hatszoros óceánátkelő magyar hajós, az amerikai Év Kalandja Díj és a Magyar Formatervezési Díj tulajdonosa.

3 könyv szerzője és eddig 5 országban, több mint 150 ezer ember hallotta célmegvalósítással kapcsolatos előadásait.

Téma: Mit tanítanak emberpróbáló expedíciók üzleti vezetőknek?  “A legmerészebb álmok is megvalósíthatóak, ha érdemben teszünk értük, mert mindannyiunk feladata átkelni önmagunk Óceánján.” Rakonczay Gábor fogalmazott így, akinek a neve rendre felmerül, ha különleges teljesítményekről beszélgetünk. Óceán-átevezés párosban, kenuval Európából Amerikába, átkelés a Dél Sarkon, ultrafutás a Mont Blanc-ra – néhány expedíció a teljesség igénye nélkül. Ősszel egy hatnapos ultrafutó versenyen (egy teljes maratonnyi előnnyel zárt az első helyen) bizonyította, hogy a lehetetlen az ő világában nem létezik.


Téma: A hősök – legyenek akár vállalatvezetők, akár különleges terhelést vállaló sportolók – közöttünk élnek. Utóbbiak körében az egyik legizgalmasabb életút Rakonczay Gáboré. A világon elsőként kenuzott át egyedül az Atlanti Óceánon, utóbb pedig elindult, hogy egy 92 kilós szánt húzva jusson át az Antarktiszon egészen a Déli Sarkig. Ez a kihívás 44-ig napig tartott. Talán mondani sem kell: ismét első magyarként ért célba. És ez csak három kiragadott epizód a sok-sok kalandból! Egy-egy ilyen expedíció eredményessége a pontos felkészülésen és a váratlan helyzetek gyors és sikeres megoldásán múlik. Ezek műhelytitkaiba avat be bennünket a szokásos 40 percben.