Menü
Bezár ×

Risztov Éva, olimpiai bajnok úszó

Éva olimpiai bajnok, háromszoros világbajnoki ezüstérmes, hétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, egyszeres Európa-bajnoki bronzérmes, hatszoros rövid pályás Európa-bajnok, hétszeres ifjúsági Európa-bajnok, a felnőttek között ötvennyolcszoros országos bajnok magyar úszó. Felnőtt országos csúcstartó 1500 m gyorson 50 méteres medencében és 800 m gyorson 25 méteres medencében, volt rövid pályás Európa-csúcstartó 800 m gyorson. 11 évig tartotta 50 méteres medencében a 400 méteres gyorsúszás hazai rekordját, 2002-től 2013-ig.

Téma: 1:57:38,2 – ennyit kellett úszni az ötkarikás aranyéremért. Nekünk ennek az időnek alig több, mint a harmada jut majd Risztov Éva olimpiai bajnok (London, 2012.) és sokszoros ezüstérmes úszóval. Beszélgetésünkben a fényesen csillogó sikerek mellett biztosan szóba kerül az is, hogyan lehet feldolgozni azt, amikor “örökmásodikként” emlegetnek… Beszélünk sorsfordító találkozásáról egy úszóikonnal, aztán arról, hogy a (fürdő)ruha teszi-e az embert, s biztosan szó esik majd egy nyári napról, amikor érte szólt a magyar Himnusz. Éva példája azt mutatja, amit a sikeres vállalatvezetőké is: meglátni a kínálkozó lehetőséget, ott lenni, ahol senki sem számít rád, alaposan végiggondolt taktikával vívni a csatát. Aztán amikor felértél a csúcsra, dönteni arról: hogyan tovább.


„Ez vagyok én. Ma már tudom, hogy a siker mivel jár: lemondással, alázattal és szorgalommal. Nem kell más, mint akarat és szív.”  (Risztov Éva)