Menü
Bezár ×

Dr. Orbán Balázs – miniszterhelyettes, stratégiáért és tervezésért felelős államtitkár (Miniszterelnökség), a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány kuratóriumi elnök

Orbán Balázs András magyar jogász, politológus, okleveles kodifikátor, egyetemi oktató, kutató, miniszterhelyettes, parlamenti és stratégiai államtitkár. 

Téma: Inspirációs beszélgetés. Dr. Orbán Balázs „A magyar stratégiai gondolkodás egyszeregye címmel 2020-ban publikált tartalmas kötetet, amely egyszerre vázol történelmi hátteret, mutat fordulópontokat és teszi érthetővé a stratégiai gondolkodás logikáját. Előzetesen arra kértük őt, hogy a találkozónkon arra is adjon választ, milyen (alap)megfontolások határozták meg az elmúlt tíz év kormányzását, s mi következik ebből az előképből a mai Magyarországra és a közeljövőre nézve. Vagyis: milyen megfontolások állnak a kormányzati döntések hátterében, milyen jövőkép határozza meg azt a “testtartást”, amelyet a magyar kormány felvett és tart a (geo)politikai térben. Meggyőződésünk, hogy valamennyiünknek, akik vállalkozásainkkal boldogulni akarunk, ismernünk kell a környezetet meghatározó erőket és megfontolásokat. Ez a délután hozzásegít majd bennünket ahhoz, hogy ne csak ismerjük, hanem egy kicsit jobban értsük is a “helyet, ahol élünk”.