Menü
Bezár ×

Dr. Kaiser Ferenc – tanszékvezető egyetemi docens, Nemzet Közszolgálati Egyetem

Téma: Orosz-ukrán háború: hogyan tovább? 2023 februárjában már egy éve lesz, hogy az orosz-ukrán konfliktus befolyásolja, sőt bizonyos esetekben meg is határozza a mindennapjainkat. Összefüggésben áll a különféle alapanyagokból mutatkozó hiánnyal, az energia– és az élelmiszerárak robbanásszerű növekedésével éppúgy, mint az inflációval. Befolyásolja a világ geopolitikai mozgásait éppúgy, mint valamennyiünk üzleti környezetét. Van-e esély arra, hogy a kialakult állóháború fegyverszünetre váltson, ha igen, akkor milyen időtávban? Milyen módon és miféle közelítéssel? Lehetséges-e megbecsülni azt, hogy mindez milyen feltételekkel megy végbe? Hogyan látja a mára (február másodikára) kialakult helyzetet Dr. Kaiser Ferenc egyetemi docens, aki 2022 február 24. (az invázió első napja) óta a televízió- és rádióstúdiók állandó vendége. Az MVÜK közönsége személyesen megismerhette már őt, a szomszédunkban dúló háború kapcsán üdvözölhettük már körünkben. Higgadt, tényszerű és az első látásra nehezen felismerő összefüggéseket is bemutató előadásában most is összefoglalja azt, amit eddig történt, de bepillantást enged azokba a forgatókönyvekbe is, amelyek a lehetséges jövőt mutatják.


Téma: A digitális felkészültségtől a hibrid felhőmegoldásig. Milyen változásokat hoz(hat) az orosz–ukrán háború következtében előállt helyzet a digitalizáció világában és hogyan függ ez össze a felhő–technológiával? Másképp kell-e gondolkodunk a kiberbiztonság kérdésében, mint korábban? Ezekre a kérdésekre is biztosan kitérünk majd Marton Lászlóval, az Invitech vezérigazgató-helyettesével, miközben szemügyre vesszük az ICT piac meghatározó folyamatait, s igyekszünk eligazodást nyújtani a digitalizációs sokszínű világában is.

Kitekintés a frontvonalra. Az Invitech közreműködésével ezen a napon  előadást tart és beszélgetőtársunk is lesz Dr. Kaiser Ferenc, a Nemzet Közszolgálati Egyetem tanszékvezető egyetemi docense, aki alapos ismerője a kialakult katonai helyzetnek. Higgadt és tárgyilagos elemzéseivel találkozhattunk már a médiában, de most első kézből kapunk tőle információt a legfrissebb hírekről, s ezek hátterébe is beavat majd bennünket