Menü
Bezár ×

Csató Gábor a vállalati génsebész

“A végén mégiscsak génsebész lettem, csak vállalati génsebész: az Országos Mentőszolgálat több mint 70 éves DNS-ét sikerült átírnom és megváltoztatnom” – monda február 16-i előadónk és beszélgetőtársunk egy tavaly év végi interjúban. Igazi vezetői feladat ez: jól sáfárkodni a rábízott értékekkel – megtartva azt, ami arra érdemes és meghonosítva azt, ami elengedhetetlen. A korábban aneszteziológiában és intenzív terápiában, állami és magánkórházakban, itthon és külföldön dolgozó dr. Csató Gábort alig 33 évesen nevezték ki a legnagyobb hazai egészségügyi intézmény élére. Digitális bennszülöttként érkezett, s mára a teljes vállalatot átállította egy korszerű, 21. századi működésre. A főigazgató megosztotta velünk azt a tapasztalatot, amit a működés minden szegletébe betörő digitalizáció kezdeményezőjeként és a vállalati kultúra aktív alakítójaként szerzett.

Csató Gábor az Országos Mentőszolgálat első digitális bennszülött főigazgatója. Gábort 2017-ben nevezték ki az Országos Mentőszolgálat élére, és az elmúlt öt év alatt számos jelentős változást hozott a vállalat életébe. Gábor modern menedzsment- és reformszemlélettel érkezett a szervezethez. Tudta, érezte, hogy alapvető változásokra van szükség ahhoz, hogy egy ilyen méretű, 135 éves hagyományokkal rendelkező 8500 alkalmazottat foglalkoztató vállalat 21. századi környezetben is hatékonyan tudjon működni. Kezdeményezései nem csak átalakították a vállalati kultúrát, de kézzelfoghatóvá tették a szervezet értékeit. Gábor többek között digitalizálta a működési folyamatokat, ezzel valós idejű és transzparens információk elérését tette lehetővé, amelyet az üzleti intelligencia algoritmusok segítségével értelmeznek és elemeznek is. Javította a bajtársak erkölcsi és anyagi megbecsülését, megújította a gépkocsi- és az eszközparkot, valamint a mentőállomások infrastruktúráját. Ezen kívül alkalmazza a mesterséges intelligenciát, amely segít a tervezésben, a váratlan helyzetekre – mint amilyen a koronavírus világjárvány is – való felkészülésében, összességében pedig növelte a vállalat hatékonyságát.

Gábor Winston Churchill idézetével zárta előadását: „A siker nem végleges, a kudarc nem végzetes: az számít csak, hogy legyen bátorság a folytatáshoz.”

Érdekfeszítő, inspiráló előadásnak lehettünk tanúi „Év Fiatal Vezetője” díj abszolút nyertesétől, egy igazi digitális reformertől.

Az eseményt a Remarker csapatának grafikus jegyzetei színesítették és tették még emlékezetesebbé.