Menü
Bezár ×

Értékteremtés egy árérzékeny piacon

Melyek a kiskereskedelem meghatározó trendjei, és melyek ehhez képest a hazai helyzetet alakító folyamatok? Mit tesz azért egy nemzetközi nagyvállalat, hogy a hazai gazdaság ökoszisztémájában is értékteremtő résztvevő legyen? Árérzékeny környezetben milyen márkát érdemes építeni ahhoz, hogy megtartsa vagy/és megszerezze a vásárlókat? Mit tartalmaz a Tesco beszállítói programja és mi kell tudnia egy hazai termelőnek vagy gyártónak, ha partnerséget keres? Milyen döntéseket hoztak a Covid eddigi hullámaiban, s melyekről gondolja azt, hogy a post-Covid korszakban is megmaradnak majd?

Csak néhány kérdés azok közül, amelyre választ kérek majd Pálinkás Zsolttól, a Tesco Magyarország vezérigazgatójától. Zsolt a kinevezése előtt éppen húsz évet töltött már a vállalatnál, s a hazai pozíciók mellett regionális szerepben is kipróbálta magát. Éppen ezért voltak olyan kérdéseim is, amelyek az általa követett és követelt értékekre vonatkoznak, például arra, hogyan építi fel a saját csapatát, lehet-e nála hibázni, s ha igen, akkor hányszor.

Azt hiszem, minden résztvevővel egyetértettünk abban, hogy Zsolt közvetlenségénél már csak őszintesége lepett meg minket jobban. A vele folytatott beszélgetésből megtudhattuk, hogy vezetőként a lapos szervezeti struktúrában és a családias cégkultúrában hisz. 18 éves karrierútja alatt számos kihívással találkozott a vállalat, és ő, jelenlegi vezetője is. A kiskereskedelem meghatározó szereplőjeként élen járnak a fenntarthatósági célkitűzésekben, beszállítói programjuk is előnyben részesíti a hazai partnereket. „Mi vagyunk az utolsó generáció, aki érdemben tehet még a károsanyag-kibocsátás ellen, és az első, aki felismeri ebben saját felelősségét” – hangsúlyozta Zsolt. Elárulta nekünk azt is, hogy munkájában a tudásmegosztás, a nyitott és érdeklődő vezetői környezet inspirálja leginkább.

Résztvevőink számos értékes gondolattal és egy-egy PlanAll Pro 2022 Business tervezővel lettek gazdagabbak. Köszönjük Lizzy Card a felajánlást.