Menü
Bezár ×

Metaverzum – ahol milliárdokat égetnek el és milliárdokat keresnek.

Ismét egy izgalmas, interaktív Vendégségbe indultunk. Vendéglátóink ezúttal Novák Péter a dentsu Hungary CEOja és Busák István a Dentsu Creative Hungary (Isobar Budapest) ügyvezetője voltak.

2021 októberében robbant be a köztudatba a metaverzum kifejezés, noha már 30 éve megjövendölték létrejöttét. Ez most csak egy új dili vagy az emberiség megmentője? Márkák, intézmények sora, mint például a Nike, Gucci, Disney, Samsung használja különféle célokra, a saját verzióját építi a US Army és Szöul is ennek segítségével képzeli el a jövőjét. Közben pedig épül a magyar metaverzum is. De mit hozhat mindez az embereknek? Hogyan alakul ki egy új ingatlanpiac? Mi köze van mindezeknek a kripto valutákhoz, NFT-khez? Érdemes-e egy magyar cégnek megjelennie a metaverzumban?

Eseményünkön a metaverzumok világába kirándultunk. Egy virtuális valóságokból álló világba, egy párhuzamos univerzumba, ahol a valódi világ mellett létezhetünk, avatárunkkal virtuális élményekben részesülhetünk, dolgozhatunk, szórakozhatunk, kapcsolatba léphetünk a környezetünkkel, vásárolhatunk, digitális értéktárgyakkal rendelkezhetünk – persze mindezt virtuálisan, de valódi pénzből megvalósítva.  Életünk egyre nagyobb részét éljük már most is a digitális téreben, ebben hozhatnak forradalmi változást a metaverzumok. Beszélgettünk arról is, hogy miért nő egyre inkább a metaverzumok iránti érdeklődés, hiszen jól látható, hogy a szórakoztatóipar nagyjai, sport cégek, nagyvállalatok, elismert divatmárkák, technológiai vállalatok, sőt hírességek jelentik be sorra csatlakozási szándékukat. Szóba kerültek a metaverzummal kapcsolatos (üzleti)lehetőségek, a digitális kapcsolódásra, a virtuális valóságra (VR) és az e-kereskedelemre váró új korszak mellett a kockázatok is.

Fantasztikusan érdekes délutánt töltöttünk együtt, ahol kiderült, hogy ez a számunkra talán futurisztikusnak tűnő világ nagyon is itt van már körülöttünk.