Menü
Bezár ×

onlyCEO Klub – Vendégségben a C3S-nél

Vendégségben sorozatunk következő állomásaként a C3S-hez látogattunk el, vezetőjének, Horváth Gyulának meghívására, ahol bepillantást kapunk a „bolygászok” életébe.

Mit tud nyújtani nekünk és unokáinknak az ŰR? …avagy unokáink már látni fogják

Elon Musk sok meglepőt állít, elhisszük? A többség nem. Pedig a Star Trek nézésekor a ’90-es években nagyon futurisztikus volt, hogy az emberiség feltalálta az ionhajtóművet, ehhez képest mi meg már be is tudjuk építeni a kisműholdjainkba ezt a technológiát. A klíma-alkalmazkodástól hosszú út vezet még az aszteroida bányászathoz. Még egyiket sem tudjuk megoldani, de mindegyikben az űrtechnológia fog segíteni, amit pedig majd az unokáink fognak művelni. Hogy mi is lesz ez pontosan? Elgondolkodtunk rajta közösen.

Mindemellett megtudtuk, hogy amit gyűjtőnévként űrkutatásnak nevezünk, az valójában űripar, hogy a Masat-1 sikertörténete nemzetközi elismerést hozott a magyarországi “bolygászoknak” és hogy jelenleg 2 év előkészítő munka után fel tud jutni az űrbe egy kisműhold. Olyan iparág ez, amelyben nemzetközileg jegyzik a magyarok teljesítményét és fejlesztéseik segítségével megreformálható számtalan adatgyűjtésen alapuló szektor. Mérhetetlen tudás, alázat és lelkesedés jellemzi Gyulát és csapatát, akik világszínvonalú fejlesztéseikkel öregbítik hazánk hírnevét.

Horváth Gyula EY Az Év Üzletembere Díj 2019-es győztese a mellékelt podcastban beszél arról, hogy vált cége a nemzetközi űripar meghatározó szereplőjévé vagy például, hogy mi köze lehet a whatsappnak egy műhold fellövéshez. Az adásban mindezek mellett arról is beszélt, mi vállalkozói sikereinek titka, és hogyan próbálja megreformálni a ma még túlzottan sok űrszemetet termelő szektort. Hallgassátok meg!