Menü
Bezár ×

onlyCEO – Vendégségben a Trenkwaldernél

November elején G. Nagy Balázs, a Trenkwalder Magyarország ügyvezetője volt inspiráló beszélgetőtársam egy eseményen. Miközben az egyre megoldhatatlanabbnak látszó munkaerő-kérdést feszegettük, szó esett arról is, hogyan kerül hegesztő- és targoncaszimulátor egy belvárosi irodába. Ahogyan felidéztük azt a digitális térképet is, amely ugyanott naprakész adatokkal segíti – és egyben kápráztatja el – azokat, aki szeretnék megérteni, hol mennyi ideig tarthat a keresés, egyes régiókban milyen a mobilitási hajlandóság, s hol mekkora bérekkel érdemes tervezni adott munkakörökben. Többetektől is azt hallottam: ezt látni is kell, nem csak beszélni róla!

Balázs meghívására az onlyCEO Klub vendégségbe érkezhetett a Trenkwalderhez, hogy beszélgessünk a munkarőhelyzetről és üzleti lehetőségeiről, adatdigitalizációról, s bármiről, ami ebben a témában benneteket izgat. Közben pedig az is kiderült, ki a legjobb targoncás közöttünk, hiszen a szimulátorokat ki is próbálhattuk.

A téma – HR, munkaerőkeresés és -megtartás – húsbavágó, hiszen húszezer fővel kevesebb ember lép be a munkaerőpiacra évről évre! Az erről folytatott beszélgetés értékes, továbbgondolható és vezetői előnnyé változtatható volt. Példaértékű, ahogyan a CEO-k (legyenek akár versenytársak) a közért és a közösségért vállalt felelősséget milyen magas polcra helyezték.