Menü
Bezár ×

Őszinte, egyenes és felkavaró – Gazsi Zoltán

Őszinte, egyenes és felkavaró. Ezt a címet adtam az év utolsó onlyCEO eseményének. A jelzők pedig nem mást takartak, mint beszélgetőpartneremet, Gazsi Zoltánt az Eisberg Magyarország ügyvezető igazgatóját.

A címbeli határozószók híven írják le Gazsi Zoltánt és a vele folytatott beszélgetések mindegyikét. Ugyanezt igazolja LinkedIn posztjainak népszerűsége is. Egy-egy bejegyzése alatt nem csupán a like-ok száma kimagasló, hanem a tartalmas hozzászólások sora is jelentős. Ebben talán hatalmas része van annak is, hogy Zoltán mindenben észrevesz valami olyan részletet, összefüggést, amit üzleti-vezetői problémává formál és különleges közvetlenséggel beszél róla, sőt, nem egyszer megoldási javaslattal is él. Éppen ezért, ha a címet újraírhatnám talán a Kintsugi, avagy így lesz művészet a sérülésekből még inkább találó lenne.

Beszélgetésünk során nem csak a 15. századra visszavezethető japán gyakorlat került szóba – természetesen párhuzamot vonva a jelen vezetői dilemmáival, – amely a törött kerámiákból varázsol az eredetinél is értékesebb tárgyat, de beszélgettünk a sors- és a személyes fordulópontok erejéről úgy a magán, mint a cégvezetői életünkben. Szóba került a figyelem és a szeretetteljes cégirányítás jelentősége. Az, hogy mennyire fontos – és cégvezetőként megtérülő is – ha dolgozóinkra mély és minőségi figyelmet szentelünk, ha a felszínes bizalom helyett igaz kapcsolatot alakítunk ki, és ha azt érezzük, hogy kollégáiknak szükségük van komolyabb szakmai segítségre, akkor azt is biztosítjuk számunkra. Szóba került a céges megbocsátás-, hiba és visszajelzés kultúra éppen úgy, mint az önzetlenség fontossága.

Félnapos előadás-mennyiséget szorított be alig egy órába Zoli. Őszintén megmondom, hogy én a kivetítőre alig tudtam csak figyelni, inkább belefeledkeztem a gazsizolis megközelítésekbe. Figyeltem, hogy egy kérdést, egy helyzetet vagy egy problémát mennyire másként közelít mint, én, s így hárompercenként legalább egy aha-élménnyel gazdagodtam. Egyszerű szavakkal és őszintén beszélt a legnehezebb kérdésekről, mint például a gyerek-szülő viszony, vagy éppen egy betegség.

Mélyebb, elgondolkodtatóbb, őszintébb és feltöltőbb beszélgetéssel talán nem is zárhattuk volna az évet az onlyCEO Klub tagjai számára. Egészen biztosan mindannyian gazdagodtunk olyan gondolatokkal, amelyeket sokáig fogunk még ízlelgetni és a végén, ha kicsit személyre szabottan is, de egészen biztosan beépítjük vezetői eszköztárunkba.