Menü
Bezár ×

Vezetői kihívások, ingatlanfejlesztés világjárvány idején

Vezetőként ti jobban tudjátok, mint mi: a világjárvány okozta helyzetben nehéz napok várnak ránk. Egyszerre kell fenntartani az üzlet normális működését és segíteni valamennyi érintettet abban, hogy a lehető legkevesebb sérüléssel vészelje át ezt az időszakot. Következő vendégünkkel ezekre a kérdésekre is kitértünk.

Ezúttal olyan beszélgetőpartnert hívtunk, aki magabiztosan és (el)ismerten mozog az ingatlanfejlesztés világában, így épített környezetünk formálására is jelentős hatással van. Dr. Schrancz Mihály, a Property Market (PM) ügyvezető igazgatója építészként végzett, örökségvédelemből doktorált. Tizenötéves hazai és nemzetközi ingatlanfejlesztési tapasztalat birtokában csatlakozott a PM-hez, 2020 március óta elsőszámú vezetőként irányítja is azt. Nevéhez fűződik Budapest új városnegyedének, a most épülő BudaPart filozófiájának és termék-koncepciójának megalkotása, az üzleti és építészeti tervezés koordinálása, a kommunikáció és az értékesítés felügyelete is. Ezen túl számos más projekt, összességében 1 milliárd eurót meghaladó fejlesztési portfólió felügyelete tartozik hozzá.

A beszélgetésben bepillantást kaptunk azokba a megfontolásokba, amelyek mentén felépül egy új városnegyed. Kitértünk arra, hogy válnak majd a város szövetének integráns részéve a lakóépületek és a szolgáltatóterek a szó szerint a főváros fölé magasodó MOL székház szomszédságában. A lokáció, az infrastruktúra, az épületek minősége, az építési technológiák, a felhasznált anyagok és a komplex szolgáltatási portfólió mellett a nemzetközileg elismert városfejlesztési szakemberek, neves építészek, tájépítészek, újgenerációs megoldások, smart home rendszerek teszik a projektet igazán egyedivé. És még egy kulcsfontosságú tényező. A projektért felelősek rengeteget gondolkodtak azon, hogy mitől érzik majd jól magukat itt az emberek, így az egy négyzetméterre jutó gondolatok száma különösen különlegessé teszik a beruházást.

A projekt keretében 54 hektáron 15 lakó- és 13 irodaház, valamint egy hotel jön létre, ami kiegészül közel 15.000 négyzetméternyi kereskedelmi területtel, így mintegy 25-30.000 városlakó élhet és dolgozhat majd itt a közeljövőben. A BudaParton minden igényt kielégítő szolgáltatási infrastruktúra jön létre, amelyek távolabbról is éppúgy vonzzák majd a budapestieket, mint a kikapcsolódási alternatívák. A negyed sarkalatos elemei a domináns sétálóövezet, a közösségépítésre alkalmas pontok, rendezvényhelyszínek, többgenerációs játszóterek, kutyafuttatók, a nyüzsgő városi lét megannyi színtere.

Mihály által nem csak a koncepció felépítésébe, de a termékfejlesztési folyamatba is bepillantást nyerhettünk. Szót ejtettünk a Covid okozta megtorpanás rövid és hosszútávú hatásait legjobban kezelő módszerekről és legjobb gyakorlatokról is.