Menü
Bezár ×

 

Network

Nemrégiben egy médiában megjelent üzletember-portré címeként láttam: Az ő hálózatában sohasem megy le a nap. Azt üzente, hogy hősünk világszerte – vagyis minden időzónában rendelkezik kapcsolatokkal. Másnál az lett volna a cím: Két lépésben bárkihez eljutok. Egy harmadik esetben pedig talán ez: Hogy lehet, hogy ő mindenkit ismer?

Az utóbbi kérdésre a válasz: a hálózatos gondolkodás és a tudatos hálózatépítés. Divatos és egyre többet használt kifejezés – de vajon mindannyian ugyanazt értjük alatta?

Egészen biztosan nem. Sokan úgy gondolják, hogy a hálózatépítés csupán annyit tesz, mint részt venni eseményeken, ahol néhány kézfogás kíséretében kiosztunk és begyűjtünk pár névjegykártyát. Mások számára a hálózatépítés egy passzív üzleti stratégia, megint mások pedig proaktív eszközként tekintenek a networkingre, ezért még üzleti terveikbe is beépítik. Az utóbbi szemléletet követő vállalkozásoknak hálózati céljaik vannak, a hálózatépítést akár költségvetésükbe is betervezik. Ők minden nap gyakorolják és megélik az üzleti hálózatépítést, értékesítő erőt képeznek vele és általa.

A hálózatépítés lényege

Véleményem szerint a hálózatépítés lényege a hosszú távú, kölcsönösen előnyös kapcsolatok kiépítésének folyamata, és annak permanens fejlesztése. S még inkább a gyenge kötések számának növelése.

Célja a tájékozódás és befolyási kör bővítésével a vállalati eredményeink, a hatékonyságunk, a jó hírnevünk, és nem utolsó sorban személyes és céges márkánk ismertségének növelése. A jó hálózatépítés alapja a bizalom és a támogatás. Ezernyi apró módja és módszere pedig a teljesítmény, amely kézzel fogható különbséget jelent a közepes és a párját ritkító szakmai életút között.

Az üzleti hálózatépítés előnyei

Az üzleti hálózatépítés a fent felsoroltakon kívül is számos előnyt hordoz magában. Ilyen többek között a tudásmegosztás, a megnyíló szakmai lehetőségek, a hitelességünk és láthatóságunk növelése, a magabiztosságunk fokozása, az üzleti kapcsolati tőkénk bővítése, a hosszútávú kapcsolataink megerősítése; valamint a releváns információkhoz, új ötletekhez, legjobb gyakorlatokhoz, megoldásokhoz elsőkézből való hozzáférés. Mindemellett a business networking fontos szerepet tölt be abban is, hogy vezetői magányosságunkat enyhítsük, kiégésünket megakadályozzuk, de legalábbis elodázzuk.

Együtt a támogató, inspiráló közösségünkkel új lendületet vehetünk mind szakmailag, mind pedig emberileg. Üzleti hálózatunk segíthet abban, hogy új perspektívákból lássunk rá elakadásainkra, aktuális üzleti kihívásainkra és saját magunkra is.

Az üzleti hálózatépítés élő példája

Az üzleti hálózatépítés egyik élő példája a tavaly alapított onlyCEO Klub is, amelyet Horváth Jánossal, az MVÜK Zrt. vezérigazgatójával álmodtunk és indítottunk el a Magyar Vállalatvezetők Üzleti Közösségének bázisán. A magyar piacon egyedi onlyCEO Klub a nevében is hirdeti: kizárólag elsőszámú vezetőknek kínál különleges kapcsolatépítő és üzletfejlesztő közösséget.

Elmélyülne az üzleti hálózatépítés világában? Keressen bizalommal és kezdjük meg a közös munkát.

Kapcsolat

Kezdhetjük? Segítek a saját út felfedezésében és bejárásában. Rendszeres konzultációval, egyéni és csoportos tréningekkel, támogató folyamatokkal, sok találkozással és még több kommunikációval. Teljes bizalommal. Hiszem, hogy a részletek a találkozásokban mutatkoznak meg - a beszélgetésekben, az előadásokban, a vitákban, a blogbejegyzésekben és a posztokban. Kezdhetjük?

Kapcsolat